Aktivitete

Konventa- GP III, Sesioni 1: Siguria ushqimore dhe standardet e kërkuara në kuadër të integrimit europian, 9 dhjetor 2020

Më 9 dhjetor 2020, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), Kuvendi i Shqipërisë dhe Sekretariati Teknik i Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian (KKIE) në partneritet me Slovak Foreign Policy Association, me mbështetjen financiare të SlovakAid, organizoi Sesionin 1 të Grupit të Punës III me temë “Siguria ushqimore dhe standardet e kërkuara në kuadër të integrimit europian”. Grupi  i Punës […]

Konventa- GP I, Sesioni 1: Ndihma ligjore falas në Shqipëri – roli dhe kontributi i aktorëve jo shtetërorë, 16 nëntor 2020

Më 16 nëntor 2020, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), dhe Ministria e Drejtësisë (MD) në partneritet me Slovak Foreign Policy Association, me mbështetjen financiare të SlovakAid, organizoi Sesionin 1 të Grupit të Punës I me temë  “Ndihma ligjore falas në Shqipëri – roli dhe kontributi i aktorëve jo shtetërorë”. Grupi  i Punës I, falë përvojës së […]

Konventa – GP IV, Sesioni 1: Sfidat e Shqipërisë në kuadër të kap. 22 dhe menaxhimi i fondeve të BE, 23 tetor 2020

Më 23 tetor 2020, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit (ADF) në partneritet me Slovak Foreign Policy Association, në kuadër të Konventës Kombëtare për Integrimin Europian 2019-2021, organizoi Sesionin 1 të Grupit të Punës IV me fokus Kapitullin 22. Tema e takimit ishte “Sfidat e Shqipërisë në kuadër të […]

Seritë e Integrimit Europian – Konferenca Përmbyllëse

Konferenca përmbyllëse është mbajtur më 30 korrik 2020, nëpërmjet platformës Zoom. Në këtë aktivitet morën pjesë mbi  50 pjesëmarrës, kryesisht profesionistë nga institucione publike, përfaqësues të NGO – ve, hulumtues, studentë dhe lektorë. Gledis Gjipali – European Movement Albania, fillimisht prezantoi objektivat prezantoi objektivin e Serisë së Integrimit në BE dhe rezultatet e arritura nga […]

Seritë e Integrimit Europian – Java e tretë, 21-28 korrik 2020

Në kuadër të projektit: “Shqyrtimi i ndikimit të Integrimit Europian në  dimensionin Socio-Ekonomik të Shqipërisë” zhvilluar nga Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me ELIAMEP në Greqi, 12 webinare u realizuan gjatë muajit korrik 2020 si pjesë e Serive të Integrimit Europian. Webinaret e zhvilluara gjatë javës së tretë 21-28 korrik ishin: Webinar 8, 21 […]

Seritë e Integrimit Europian – Java e dytë 14 -17 korrik 2020

  Webinar 5, 14 korrik 2020 – Webinar i pestë u zhvillua me folësin kryesor Dr. Karantrantos. Ai foli për politikat e BE-së në fushën e Luftimit dhe Parandalimit të Ekstremizmit të dhunshëm. Ai filloi me një përkufizim të radikalizimit, i cili është procesi drejt kalimit në ekstremizëm të dhunshëm, ku njerëzit adoptojnë sisteme ekstremiste […]

Seritë e Integrimit Europian – Java e parë, 3-10 korrik 2020

Në kuadër të projektit: “Shqyrtimi i ndikimit të Integrimit Europian në dimensionin Socio-Ekonomik të Shqipërisë” zhvilluar nga Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me ELIAMEP në Greqi, 12 webinare u zhvilluan gjatë muajit korrik 2020  si pjesë e Serive të Integrimit Europian. Webinar  1, 2 korrik 2020 – kishte si folës kryesor Dr. Dimitar Bechev, […]

Qendra Kombëtare Burimore për Shoqërinë Civile në Shqipëri: Sesione Trajnimi mbi Integrimin Europian të Shqipërisë dhe rolin e Shoqërisë Civile në këtë proces

Në kuadër të Qendrës Kombëtare Burimore për Shoqërinë Civile në Shqipëri, mbështetur nga Bashkimi Europian dhe që zbatohet nga Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim në bashkëpunim me Lëvizjen Europiane në Shqipëri dhe Qendrën Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, 12 sesione informimi do të zhvillohen në të gjithë rajonin e Shqipërisë. Këto aktivitete të zbatuara […]

Qendra Kombëtare Burimore për Shoqërinë Civile në Shqipëri: Leksione mbi Integrimin Europian për Akademinë e OJF-ve nga EMA

Në kuadër të projektit të Qendrës Burimore Kombëtare për Shoqërinë Civile në Shqipëri, të implementuar nga Partnerët në Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim, në bashkëpunim me Lëvizjen Europiane në Shqipëri, EMA dhe ekspertët e saj po kontribuojnë me leksione mbi integrimin në BE dhe rolin e Shoqërisë Civile për çdo vit akademik të Akademisë së […]

Konventa: Miratimi i Strategjisë Kombëtare për Qeverisjen e Migracionit (të rregullt dhe të parregullt), Sesioni I, Grupi i Punës 2: Drejtësi, Liri, Siguri

Më 28 Shkurt 2020, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), në bashkëpunim me Slovak Foreign Policy Association  dhe Ministrinë e Brendshme dhe me mbështetjen e SlovakAid, organizoi Sesionin e I të Grupit të Punës 2: Drejtësi, Liri, Siguri, me temë “Miratimi i Strategjisë Kombëtare për Qeverisjen e Migracionit (të rregullt dhe të parregullt): Sfidat në monitorimin […]