Aktivitete

Forumi i politikave – 12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot?

Më 15 Nëntor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizuan forumin e politikave “12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot ?” i cili erdhi pak javë pas publikimi të Progres Raportit nga Komisioni Europian. Ky forum mblodhi së bashku Ambasadorët e tre shteteve anëtare të BE-së që përfaqësojnë Presidencën e kaluar, aktuale […]

Takimi promovues i revistës EuroSpeak

Më 11 Tetor 2011,  EMA organizoi takimin promovues të revistës informative “EuroSpeak” publikuar në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES). EuroSpeak është një revistë e përdymuajshme, e pasur me informacion të përditësuar dhe analiza mbi çështje të integrimit europian, me fokus të veçantë mbi zhvillimet e marrëdhënieve të BE-së me Shqipërinë dhe vendet e tjera […]

Aktivitete rinore ne kuadër të Ditës së Europës

Në kuadër të Ditës së Europës, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) dhe Roma Active Albania (RAA), organizuan një debat publik, me temë “Përfshirja e Romëve në shoqërinë Shqiptare”, në këndvështrimin e respektimit të të drejtave të njeriut për minoritetin Rom. Aktiviteti u strukturua në dy pjesë: në pjesën e parë u zhvillua debati midis dy […]

Impakti i lëvizjes pa viza në hapësirën Shengen tek qytetarët shqiptarë

Sot më 27 Prill 2011, EMA) organizoi një konferencë mbi: “Impaktin e lëvizjes pa viza në hapësirën Shengen tek qytetarët shqiptarë”. Qëllimi i kësaj konference ishte diskutimi i të dhënave dhe shkëmbimi i pikëpamjeve të aktorëve të ndryshëm mbi dinamikën social – ekonomike të lëvizjes pa viza të qytetarëve shqiptarë që prej 15 dhjetorit 2011. […]

Rritja e demokracisë pjesëmarrëse në funksion të përshpejtimit të procesit të Integrimit Europian të vendit: Liberalizimi i vizave si rast suksesi

Sot, më 22 Prill 2011, EMA në kuadër të projektit “Liberalizimi i Vizave për Shqipërinë: Si ta bëjmë një histori suksesi?”, mbështetur nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë – OSFA organizoi në universitetin e Korçës, “Fan S. Noli” leksionin publik të radhës. I ftuar special në këtë aktivitet ishte Shkëlqesia e Tij Z. Henk […]

Leksion publik ne Universitetin e Shkodres mbi “Rritjen e demokracise pejsemarrese ne nivel lokal”

Me 29 Mars 2011, EMA organizoi ne universitetin e Shkodres “Luigj Gurakuqi” nje leksion publik. Ky leksion u zhvillua ne kuader te projektit “Rritja e demokracise pjesemarrese ne nivel vendor permes edukimit te te rinj dhe perfshirjes se tyre ne institucionet e qeverisjes lokale” mbeshtetur nga National Endowment for Democracy (NED). E ftuar speciale ne […]

Leksion publik mbi “Rritjen e demokracisë pjesëmarrëse në nivel vendor përmes edukimit dhe inkurajimit të përfshirjes të të rinjve në qeverisjen vendore”

Sot më 17 Mars 2011, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) në kuadër të projektit “Rritja e demokracisë pjesëmarrëse në nivel vendor përmes edukimit të të rinjve dhe përfshirjes së tyre në qeverisjen vendore” organizoi në universitetin e Vlorës “Ismail Qemali”të parin leksion në serinë e leksioneve publike. I ftuar special në këtë aktivitet ishte Shkëlqesia […]

Trajnim në kuadër të fushatës së informimit të komunitetit rom në Shqipëri

Të enjten, datë 24 shkurt 2011, në ambientet e sallës së trajnimeve të Fondacionit për Shoqërinë e Hapur në Shqipëri (OSFA), Lëvizja Europiane në Shqipëri zhvilloi një trajnim me përfaqësues të shoqatave që punojnë me komunitetin rom në Shqipëri si dhe vullnetarë të PNUD-Bashkia Tiranë, të angazhuar po me këtë komunitet. Aktiviteti u mbajt në […]

Selanik II – Rruga për të kapërcyer status quo-n e procesit të zgjerimit të BE-së?

Sot, më 18 Shkurt 2010, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES), organizuan forumin politik: “Selanik II – Rruga për të kapërcyer status quo-n e procesit të zgjerimit të BE-së?” Qëllimi i këtij aktiviteti ishte analizimi i situatës aktuale të procesit të zgjerimit të BE-së me vendet e Ballkanit Perëndimor […]