Aktivitete

AIEN – Moduli IV: “Lëvizja e Lirë e Personave”, 15-16 shtator 2017

Në kuadër të Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave, ditën e premte dhe të shtunë, në datat 15-16 shtator u zhvillua Moduli IV: “Lëvizja e lirë e personave”, me fokus lëvizjen e lirë të personave dhe të punonjësve brenda Bashkimit Europian. Moduli IV nisi me një prezantim të shkurtër nga Aida Bushati, Koordinatore e AIEN dhe […]

AIEN- Moduli III: “Katër Liritë – Lëvizja e lirë e mallrave dhe liria për të ofruar shërbime”, 14-15 korrik 2017

Në kuadër të Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave, ditën e premte dhe të shtunë, në datat 14-15 korrik 2017 u zhvillua Moduli III: “Lëvizja e lirë e mallrave dhe liria për të ofruar shërbime”. Dita e parë e Modulit III nisi me një prezantim të shkurtër nga z. Gledis Gjipali, Drejtori Ekzekutiv i EMA-s dhe […]

Forum Diskutimi në Elbasan: RAT-Sfidat dhe rekomandimet për zbatimin

Pas aktivitetit të parë informues të zhvilluar nga EMA mbi zbatimin dhe sfidat e RAT dhe rolin e bashkive të reja, kapacitetet e nevojshme për zbatimin e kësaj reforme dhe përfshirjen e qytetarëve me anë të informimit, aktiviteti i dytë në Elbasan solli prodhimin e një sërë rekomandimesh ndaj politikave lokale dhe masave për zbatimin […]

Forum Diskutimi në Shkodër: RAT-Sfidat dhe rekomandimet për zbatimin

Diskutimi në Shkodër: RAT-Sfidat dhe rekomandimet për zbatimin Më datë 07 korrik 2017, te salla e EU Info Centre Shkodër, Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër dhe në kuadër të nismës mbështetur nga National Endowment for Democracy (NED): “Ndërtimi i urave – një kulturë e re bashkëpunimi mes institucioneve vendore dhe komuniteteve […]

AIEN – Moduli I: “Bashkimi Europian dhe Shqipëria”, 9-10 qershor 2017

Në kuadër të Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave, ditën e premte dhe të shtunë, në datat 9-10 qershor, në sallën Ambret të Tirana Internacional, u zhvillua Moduli I: “Bashkimi Europian dhe Shqipëria”, i cili është edhe moduli hyrës. Në sesionin e parë fokusi ishte në sfidat e Integrimit Europian të Shqipërisë. Ky sesion u prezantua nga  Znj. […]

Sesion Informues në Elbasan: Prezantimi i Revistës Juridike Shqiptare

Më 26 maj 2017, në bashkëpunim me Universitetin “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit, Lëvizja Europiane në Shqipëri zhvilloi aktivitetin prezantues mbi Revistën Juridike Shqiptare (AJL), nismë e ndërmarrë me mbështetjen e Ambasadës Holandeze në Shqipëri. Gjatë aktivitetit prezantues ku morën pjesë më shumë se 60 studentë dhe pedagogë, ishte i pranishëm dhe zv. Rektori i Universitetit […]

Forum Informues në Elbasan: Informimi mbi Sfidat e Reformës Administrativo-Territoriale

Më datë 26 maj 2017, te salla e bibliotekës së Universitetit të Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”, Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me këtë universitet dhe në kuadër të nismës mbështetur nga National Endowment for Democracy (NED): “Ndërtimi i urave – një kulturë e re bashkëpunimi mes institucioneve vendore dhe komuniteteve të tyre”, zhvilloi aktivitetin për […]

Forum Diskutimi në Vlorë: RAT-Sfidat dhe rekomandimet për zbatimin

Më datë 19 maj 2017, Lëvizja Europiane në Shqipëri(EMA) në bashkëpunim me Këshillin e Qarkut Vlorë dhe Shërbimin Social Shtetëror Vlorë, e me mbështetjen e National Endowment for Democracy (NED) zhvilloi aktivitetin e parë informues në qytetin e Vlorës mbi sfidat e Reformës Administrativo-Territoriale (RAT), rolin e bashkive të reja, kapaciteteve të zyrtarëve lokalë për […]

AIEN – Moduli II: “Ndihma Shtetërore dhe Konkurrenca”, 12-13 maj 2017

Në kuadër të Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave, ditën e premte dhe të shtunë, në datat 12-13 maj u zhvillua Moduli II: “Ndihma Shtetërore dhe Konkurrenca” , me fokus Kapitullin 8 të Procesit të Negociatave BE-Shqipëri. Në sesionin e parë fokusi ishte në kuadrin ligjor në fushën e konkurrencës dhe bashkëpunimi me sektorin privat. […]

Aktiviteti Prezantues i Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN)

Lëvizja Europiane në Shqipëri me mbështetjen e Komisionit Europian në kuadër të programit Jean Monnet “Policy Debate with Academic World”, më datë 12 maj 2017 prezantoi Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN), që do të zhvillojë Modulet e saj gjatë  periudhës maj 2017-shkurt 2018. Gledis Gjipali, Drejtor Ekzekutiv i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (EMA), mbajti […]