Aktivitete

Tryezë Diskutimi: Të Drejtat e të huajve në Shqipëri – Sa përputhet Legjislacioni Shqiptar me Acquis Europian dhe të Drejtën Ndërkombëtare?

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Fondacionin Pontis organizoi më 28 prill 2017 aktivitetin me fokus në “Të Drejtat e të Huajve në Shqipëri – Sa përputhet Legjislacioni Shqiptar me Acquis Europian dhe të Drejtën Ndërkombëtare?“. Në kuadër të projektit për Zhvillimin e Shoqërisë Civile në Ballkanin Perëndimor, mbështetur nga Fondacioni Pontis në Sllovaki, […]

Forum dhe vizitë studimore në Tiranë: “Ndërgjegjësim mjedisor: Diskutim praktik i zbatimit të ligjit të mjedisit për studentët e rinj”

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Sllovake në Shqipëri, dhe pjesëmarrjen e zv. Ambasadorit Sllovak, z. Milan Selecký, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi në Tiranë më datë 20 prill 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Ndërgjegjësim mjedisor: Diskutim praktik i zbatimit të ligjit të mjedisit për studentët […]

Thirrje për Aplikim – Akademia e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN)

Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), me mbështetjen e Komisionit Europian, Agjencia Ekzekutive për Arsimin, Kulturën, Mediat Audiovizive, në kuadër të programit Jean Monnet “Policy Debate with Academic World” prezanton Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN). Ndërkohë që Shqipëria po përgatitet drejt hapit tjetër të afërt të rrugëtimit në BE, atë të hapjes së negociatave për anëtarësim, rritet nevoja […]

Forum dhe Vizitë Studimore në Durrës: Mbrojtja e Mjedisit – Respektimi i standardeve ndërkombëtare dhe menaxhimi i mbetjeve dhe ujërave

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Sllovake në Shqipëri, dhe pjesëmarrjen e zv. Ambasadorit të Sllovak, z. Milan Selecký, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi më datë 30 mars 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Mbrojtja e Mjedisit: Respektimi i standardeve ndërkombëtare dhe menaxhimi […]

Forum dhe Vizitë Studimore në Lushnje: Mbrojtja e Konsumatorit-Siguria Ushqimore dhe Ndikimi në Mjedis nga Aktiviteti në Industrinë Ushqimore, 16 mars 2017

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën Sllovake në Shqipëri, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi më datë 16 mars 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Mbrojtjen e Konsumatorit dhe Sigurinë Ushqimore”. Gjatë vizitës së realizuar në një nga fabrikat e mishit në vend që përmbush të […]

Aktiviteti prezantues: Themelimi i Revistës së Integruar Juridike në Shqipëri, 27 Shkurt 2017

Më 27 shkurt, Lëvizja Europiane në Shqipëri zhvilloi aktivitetin prezantues të nismës për “Themelimin e një Reviste të Integruar Juridike në Shqipëri” i ndërmarrë në kuadër të Programit të Sundimit të Ligjit-MATRA të Ambasadës së Holandës në Shqipëri. Z. Gledis Gjipali, Drejtor Ekzekutiv i Lëvizjes Europiane në Shqipëri, në fjalën e tij hyrëse prezantoi nismën […]

Diskutim i Hapur me Ambasadoren e Mbretërisë së Holandës dhe të rinjtë shqiptarë

Më 9 qershor 2016, në kuadër të aktiviteteve për Ditën  e Europës, EMA organizoi Forumin e Diskutimit mes të Rinjve dhe Ambasadores së Mbretërisë së Holandës në Shqipëri, Sh. S. Znj. Dewi van de Weerd. Koordinatorja e Projektit Dita e Europës 2016, znj. Mona Xhexhaj gjatë fjalës së saj përshëndetëse theksoi synimin për të sjellë […]

Krimi kibernetik dhe siguria kibernetike në Shqipëri: Sfidat e reja në kuadër të procesit të integrimit

Lëvizja Europiane në Shqipëri në partneritet me Slovak Foreign Policy Association, me mbështetjen e Ministrisë për Inovacionin  dhe Administratën Publike organizoi më datë 24 maj 2016 sesionin e katërt të Grupit të Punës II me temë “Krimi kibernetik dhe siguria kibernetike në Shqipëri: Sfidat e reja në kuadër të procesit të integrimit”

Modeli i simulimit të Institucioneve të BE-së 2016

Më datë 14 maj, në ambientet e Tulla Culture Center u zhvillua trajnimi i studentëve pjesëmarrës në procesin e simulimit të Institucioneve të BE-së. Më pas fjalën e mori Znj. Fjoralba Caka, Pedagoge e Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Tiranës në rolin e trajneres dhe supervizores gjatë simulimit. Znj. Caka prezantoi te studentët temën […]

Ndihma Ligjore Falas dhe Informimi Ligjor i Publikut

Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), në partneritet me Slovak Foreign Policy Association (SFPA), me mbështetjen e Ministrisë së Drejtësisë organizuan më datë 17 maj 2016, Sesionin e 3 dhe 4 të Grupit të Punës I me temë: “Ndihma Ligjore Falas dhe Informimi Ligjor i Publikut”. Gjatë takimit që u zhvillua në ambientet e Ministrisë së […]