Aktivitete

Sesion Informues në Elbasan: Prezantimi i Revistës Juridike Shqiptare

Më 26 maj 2017, në bashkëpunim me Universitetin “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit, Lëvizja Europiane në Shqipëri zhvilloi aktivitetin prezantues mbi Revistën Juridike Shqiptare (AJL), nismë e ndërmarrë me mbështetjen e Ambasadës Holandeze në Shqipëri. Gjatë aktivitetit prezantues ku morën pjesë më shumë se 60 studentë dhe pedagogë, ishte i pranishëm dhe zv. Rektori i Universitetit […]

Forum Informues në Elbasan: Informimi mbi Sfidat e Reformës Administrativo-Territoriale

Më datë 26 maj 2017, te salla e bibliotekës së Universitetit të Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”, Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me këtë universitet dhe në kuadër të nismës mbështetur nga National Endowment for Democracy (NED): “Ndërtimi i urave – një kulturë e re bashkëpunimi mes institucioneve vendore dhe komuniteteve të tyre”, zhvilloi aktivitetin për […]

Forum Diskutimi në Vlorë: RAT-Sfidat dhe rekomandimet për zbatimin

Më datë 19 maj 2017, Lëvizja Europiane në Shqipëri(EMA) në bashkëpunim me Këshillin e Qarkut Vlorë dhe Shërbimin Social Shtetëror Vlorë, e me mbështetjen e National Endowment for Democracy (NED) zhvilloi aktivitetin e parë informues në qytetin e Vlorës mbi sfidat e Reformës Administrativo-Territoriale (RAT), rolin e bashkive të reja, kapaciteteve të zyrtarëve lokalë për […]

AIEN – Moduli II: “Ndihma Shtetërore dhe Konkurrenca”, 12-13 maj 2017

Në kuadër të Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave, ditën e premte dhe të shtunë, në datat 12-13 maj u zhvillua Moduli II: “Ndihma Shtetërore dhe Konkurrenca” , me fokus Kapitullin 8 të Procesit të Negociatave BE-Shqipëri. Në sesionin e parë fokusi ishte në kuadrin ligjor në fushën e konkurrencës dhe bashkëpunimi me sektorin privat. […]

Aktiviteti Prezantues i Akademisë së Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN)

Lëvizja Europiane në Shqipëri me mbështetjen e Komisionit Europian në kuadër të programit Jean Monnet “Policy Debate with Academic World”, më datë 12 maj 2017 prezantoi Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN), që do të zhvillojë Modulet e saj gjatë  periudhës maj 2017-shkurt 2018. Gledis Gjipali, Drejtor Ekzekutiv i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (EMA), mbajti […]

Tryezë Diskutimi: Të Drejtat e të huajve në Shqipëri – Sa përputhet Legjislacioni Shqiptar me Acquis Europian dhe të Drejtën Ndërkombëtare?

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Fondacionin Pontis organizoi më 28 prill 2017 aktivitetin me fokus në “Të Drejtat e të Huajve në Shqipëri – Sa përputhet Legjislacioni Shqiptar me Acquis Europian dhe të Drejtën Ndërkombëtare?“. Në kuadër të projektit për Zhvillimin e Shoqërisë Civile në Ballkanin Perëndimor, mbështetur nga Fondacioni Pontis në Sllovaki, […]

Forum dhe vizitë studimore në Tiranë: “Ndërgjegjësim mjedisor: Diskutim praktik i zbatimit të ligjit të mjedisit për studentët e rinj”

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Sllovake në Shqipëri, dhe pjesëmarrjen e zv. Ambasadorit Sllovak, z. Milan Selecký, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi në Tiranë më datë 20 prill 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Ndërgjegjësim mjedisor: Diskutim praktik i zbatimit të ligjit të mjedisit për studentët […]

Thirrje për Aplikim – Akademia e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN)

Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), me mbështetjen e Komisionit Europian, Agjencia Ekzekutive për Arsimin, Kulturën, Mediat Audiovizive, në kuadër të programit Jean Monnet “Policy Debate with Academic World” prezanton Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN). Ndërkohë që Shqipëria po përgatitet drejt hapit tjetër të afërt të rrugëtimit në BE, atë të hapjes së negociatave për anëtarësim, rritet nevoja […]

Forum dhe Vizitë Studimore në Durrës: Mbrojtja e Mjedisit – Respektimi i standardeve ndërkombëtare dhe menaxhimi i mbetjeve dhe ujërave

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Sllovake në Shqipëri, dhe pjesëmarrjen e zv. Ambasadorit të Sllovak, z. Milan Selecký, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi më datë 30 mars 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Mbrojtja e Mjedisit: Respektimi i standardeve ndërkombëtare dhe menaxhimi […]

Forum dhe Vizitë Studimore në Lushnje: Mbrojtja e Konsumatorit-Siguria Ushqimore dhe Ndikimi në Mjedis nga Aktiviteti në Industrinë Ushqimore, 16 mars 2017

Lëvizja Europiane në Shqipëri në bashkëpunim me Ambasadën Sllovake në Shqipëri, në kuadër të Konventës për Integrimin Europian, zhvilloi më datë 16 mars 2017, një vizitë studimore ndjekur nga një forum diskutimi me fokus “Mbrojtjen e Konsumatorit dhe Sigurinë Ushqimore”. Gjatë vizitës së realizuar në një nga fabrikat e mishit në vend që përmbush të […]