Aktivitete

Promovimi i librit: Politika dhe pasioni

Më 22 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Shtëpinë Botuese “Dudaj” dhe Universitetin “Marin Barleti” prezantuan në auditoret e këtij universiteti një ndër kryeveprat botërore në fushën e shkencave politike dhe marrëdhënieve ndërkombëtare, i cili për herë të parë vjen në gjuhën shqipe “Politika dhe pasioni: Drejt një liberalizmi më Egalitar”. Kjo iniciativë është ndërmarrë […]

Forumi i politikave: A ia vlen të kthehesh në Shqipëri?

Më 21 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi forumin e politikave “A ia vlen të kthehesh në Shqipëri?”. Të ftuar në këtë forum ishin: Z. Përparim Kabo, Antropolog, Z. Bernard Zeneli, Menaxher i programit “Brain Gain” si dhe Znj. Silvana Banushi, Drejtore e Politikave të Migracionit, Kthimit dhe Riintegrimit, Ministria […]

Forumi i Politikave – Kultura e konkurrencës së ndershme në Shqipëri

Më 14 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi forumin e radhës të politikave “Kultura e konkurrencës së ndershme në Shqipëri”. Të ftuar në këtë forum ishin: Znj. Lindita (Milo) Lati, Kryetare e Autoritetit të Konkurrencës dhe Z. Gjergj Buxhuku,Përfaqësues i Konfindustrisë. Forumi mblodhi së bashku përfaqësues të institucioneve rregullatore shtetërore, […]

Forumi i politikave – 12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot?

Më 15 Nëntor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizuan forumin e politikave “12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot ?” i cili erdhi pak javë pas publikimi të Progres Raportit nga Komisioni Europian. Ky forum mblodhi së bashku Ambasadorët e tre shteteve anëtare të BE-së që përfaqësojnë Presidencën e kaluar, aktuale […]

Takimi promovues i revistës EuroSpeak

Më 11 Tetor 2011,  EMA organizoi takimin promovues të revistës informative “EuroSpeak” publikuar në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES). EuroSpeak është një revistë e përdymuajshme, e pasur me informacion të përditësuar dhe analiza mbi çështje të integrimit europian, me fokus të veçantë mbi zhvillimet e marrëdhënieve të BE-së me Shqipërinë dhe vendet e tjera […]

Aktivitete rinore ne kuadër të Ditës së Europës

Në kuadër të Ditës së Europës, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) dhe Roma Active Albania (RAA), organizuan një debat publik, me temë “Përfshirja e Romëve në shoqërinë Shqiptare”, në këndvështrimin e respektimit të të drejtave të njeriut për minoritetin Rom. Aktiviteti u strukturua në dy pjesë: në pjesën e parë u zhvillua debati midis dy […]

Impakti i lëvizjes pa viza në hapësirën Shengen tek qytetarët shqiptarë

Sot më 27 Prill 2011, EMA) organizoi një konferencë mbi: “Impaktin e lëvizjes pa viza në hapësirën Shengen tek qytetarët shqiptarë”. Qëllimi i kësaj konference ishte diskutimi i të dhënave dhe shkëmbimi i pikëpamjeve të aktorëve të ndryshëm mbi dinamikën social – ekonomike të lëvizjes pa viza të qytetarëve shqiptarë që prej 15 dhjetorit 2011. […]

Rritja e demokracisë pjesëmarrëse në funksion të përshpejtimit të procesit të Integrimit Europian të vendit: Liberalizimi i vizave si rast suksesi

Sot, më 22 Prill 2011, EMA në kuadër të projektit “Liberalizimi i Vizave për Shqipërinë: Si ta bëjmë një histori suksesi?”, mbështetur nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë – OSFA organizoi në universitetin e Korçës, “Fan S. Noli” leksionin publik të radhës. I ftuar special në këtë aktivitet ishte Shkëlqesia e Tij Z. Henk […]

Leksion publik ne Universitetin e Shkodres mbi “Rritjen e demokracise pejsemarrese ne nivel lokal”

Me 29 Mars 2011, EMA organizoi ne universitetin e Shkodres “Luigj Gurakuqi” nje leksion publik. Ky leksion u zhvillua ne kuader te projektit “Rritja e demokracise pjesemarrese ne nivel vendor permes edukimit te te rinj dhe perfshirjes se tyre ne institucionet e qeverisjes lokale” mbeshtetur nga National Endowment for Democracy (NED). E ftuar speciale ne […]

Leksion publik mbi “Rritjen e demokracisë pjesëmarrëse në nivel vendor përmes edukimit dhe inkurajimit të përfshirjes të të rinjve në qeverisjen vendore”

Sot më 17 Mars 2011, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) në kuadër të projektit “Rritja e demokracisë pjesëmarrëse në nivel vendor përmes edukimit të të rinjve dhe përfshirjes së tyre në qeverisjen vendore” organizoi në universitetin e Vlorës “Ismail Qemali”të parin leksion në serinë e leksioneve publike. I ftuar special në këtë aktivitet ishte Shkëlqesia […]