Aktivitete

Forum: Perspektiva Evropiane e Shqipërisë dhe Kosovës

Forumi: “Perspektiva Evropiane e Shqipërisë dhe Kosovës: Stade të ndryshme, sfida të ngjashme” Më 25 Maj 2012, EMA në bashkëpunim me KCSF organizoi forumin me temë “Perspektiva Evropiane e Shqipërisë dhe Kosovës: Stade të ndryshme, sfida të ngjashme”, ku i ftuar nderi ishte Shkëlqesia e Tij Z. Karsten Ankjaer Jensen, Ambasador i Mbretërisë së Danimarkës […]

Leksion Publik: Zgjerimi i demokracisë pjesëmarrjese në nivel lokal

Më 21 maj 2012, EMA, në bashkëpunim me Universitetin e Elbasanit “Aleksandër Xhuvani” organizoi një leksion publik mbi “Zgjerimin e demokracisë pjesëmarrjese në nivel lokal”, ku i ftuar nderi ishte Shkëlqesia e Tij Z. Henk G. C. Van Den Dool, Ambasador i Mbretërisë së Vendeve të Ulëta në Shqipëri. Ky aktivitet u mbajt në kuadër […]

Aktivitetet e Ditës së Europës

Në kuadër të Aktiviteteve të Ditës së Europës, EMA në bashkëpunim me Roma Active Albania (RAA) organizoi më 4 Maj 2012 në Qendrën e Informimit të  Bashkimit Europian, një sesion trajnimi mbi “Mbrojtjen e të drejtave të njeriut në kuadër të procesit të integrimit në BE”. Ky aktivitetet, i mbështetur nga Komisioni Europian, kishte për […]

Inkurajimi i përgjegjshmërisë së qeverisjes vendore nëpërmjet rritjes së informimit

Më datë 16 shkurt 2012, EMA në bashkëpunim me Bashkinë e Vlorës organizuan forumin me temë “Inkurajimi i përgjegjshmërisë së qeverisjes vendore nëpërmjet rritjes së informimit”. Ky aktivitet u realizua në kuadër të projektit “Inkurajimi i përgjegjësisë së qeverisjes vendore: mbështetje për Bashkinë e Vlorës në përmirësimin e procesit të informimit të publikut” mbështetur nga […]

Forum Informativ: Kuptimi i procesit të integrimit europian të vendit

Më 3 Shkurt 2012, EMA organizoi në Universitetin e Korçës “Fan. S. Noli” forumin informativ me temë “Kuptimi i procesit të integrimit europian të vendit” ku e ftuar nderi ishte Shkëlqesia e saj Znj. Fiona Mcllwham, Ambasadore e Mbretërisë së Bashkuar në Shqipëri.  Ky aktivitet u mbajt në kuadër të projektit “Shtjellimi i Procesit të […]

Promovimi i librit: Politika dhe pasioni

Më 22 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Shtëpinë Botuese “Dudaj” dhe Universitetin “Marin Barleti” prezantuan në auditoret e këtij universiteti një ndër kryeveprat botërore në fushën e shkencave politike dhe marrëdhënieve ndërkombëtare, i cili për herë të parë vjen në gjuhën shqipe “Politika dhe pasioni: Drejt një liberalizmi më Egalitar”. Kjo iniciativë është ndërmarrë […]

Forumi i politikave: A ia vlen të kthehesh në Shqipëri?

Më 21 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi forumin e politikave “A ia vlen të kthehesh në Shqipëri?”. Të ftuar në këtë forum ishin: Z. Përparim Kabo, Antropolog, Z. Bernard Zeneli, Menaxher i programit “Brain Gain” si dhe Znj. Silvana Banushi, Drejtore e Politikave të Migracionit, Kthimit dhe Riintegrimit, Ministria […]

Forumi i Politikave – Kultura e konkurrencës së ndershme në Shqipëri

Më 14 dhjetor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi forumin e radhës të politikave “Kultura e konkurrencës së ndershme në Shqipëri”. Të ftuar në këtë forum ishin: Znj. Lindita (Milo) Lati, Kryetare e Autoritetit të Konkurrencës dhe Z. Gjergj Buxhuku,Përfaqësues i Konfindustrisë. Forumi mblodhi së bashku përfaqësues të institucioneve rregullatore shtetërore, […]

Forumi i politikave – 12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot?

Më 15 Nëntor 2011, EMA në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizuan forumin e politikave “12 detyrat e Shqipërisë: Ku jemi sot ?” i cili erdhi pak javë pas publikimi të Progres Raportit nga Komisioni Europian. Ky forum mblodhi së bashku Ambasadorët e tre shteteve anëtare të BE-së që përfaqësojnë Presidencën e kaluar, aktuale […]

Takimi promovues i revistës EuroSpeak

Më 11 Tetor 2011,  EMA organizoi takimin promovues të revistës informative “EuroSpeak” publikuar në bashkëpunim me Friedrich Ebert Stiftung (FES). EuroSpeak është një revistë e përdymuajshme, e pasur me informacion të përditësuar dhe analiza mbi çështje të integrimit europian, me fokus të veçantë mbi zhvillimet e marrëdhënieve të BE-së me Shqipërinë dhe vendet e tjera […]