EMA në Media

Tema Tv: Negociatat për Shqipërinë/ Gjipali: Bindja e vendeve anëtare, mision i vështirë

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Tema TV, më 10 dhjetor 2020, përsa i përket me humbjes së një tjetër shansi të Shqipërisë për të arritur negociatat me BE. Lidhur me këtë temë, Gjipali u shpreh se Shqipëria ka ende shumë detyrë të paplotësuara që e penalizojnë, si Gjykata Kushtetuese dhe ligjet […]

Kuvendi live: ”Siguria ushqimore dhe standardet e kërkuara në kuadër të integrimit europian për Shqipërinë’

  Më 9 dhjetor 2020, u organizua takimi online në kuadër të Konventës për Integrimin Europian,  sesioni 1 i Grupit të Punës III me temë  “Siguria ushqimore dhe standardet e kërkuara në kuadër të integrimit europian”. Ky sesion u zhvillua nga Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), Kuvendi i Shqipërisë dhe Sekretariati Teknik i Këshilli Kombëtar […]

Ora News: Gjipali: Jo konferencë ndërqeveritare këtë vit, axhenda e BE-së nuk përmend zgjerimin

I ftuar në Ora News, më 7 dhjetor 2020, Gledis Gjipali, kreu i Lëvizjes Europiane në Shqipëri u shpreh se është pothuajse e pamundur që të kemi një tryezë të parë ndërqeveritare para dhjetorit. Ai tha se vendet skeptike mbetet të njëjtat, që janë Holanda, Danimarka dhe Franca, të cilat mendojnë se nuk ka një […]

Spotlight – “Të ngrirë” në paradhomën e BE / Rreziqet e ekonomisë

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Vizion Plus, në emisionin Spotlight, më 2 dhjetor 2020 për të diskutuar lidhur me vendimin e Gjermanisë për të mos nisur negociatat me Shqipërinë. A është ky vendim një ndëshkim për qeverinë shqiptare apo janë  probleme  të brendshme të BE? Sipas tij ne si shoqëri nuk […]

Ora News: Gjipali: Reformat në Shqipëri progres vetëm në letër

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Ora News, më 1 dhjetor 2020 lidhur me vendimin e BE për shtyrjen e hapjes së negociatave. Në lidhje me këtë vendim ai u shpreh se vendet anëtare të BE kanë qenë më strikte për plotësimin e kushteve nga Shqipëria. Ai tha gjithashtu që progresi i […]

Euro News: Gledis Gjipali: Po s’u plotësuan kushtet konferenca ndërqeveritare mund të shtyhet pas zgjedhjeve

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Euronews, në emisionin e mëngjesit më 1 dhjetor 2020 për të diskutuar lidhur me konferencën ndërqeveritare. Përsa I përket nisjes së  bisedimeve me BE, ai u shpreh se Merkel ka zbehur shpresat e Shqipërisë  për bisedime brenda vitit. Euro News: Gledis Gjipali: Po s’u plotësuan kushtet […]

Syri TV: Gledis Gjipali- Lufta kundër korrupsionit,kusht kryesor

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Syri Tv më 30 nëntor 2020 për të diskutuar lidhur me vendimin e Gjermanisë për të mos nisur negociatat me Shqipërinë. Ai u shpreh se lufta kundër korrupsionit është një  ndër kushtet kryesore për hapjen e negociatave dhe se duhen prova solide në  këtë  fushë.  Syri […]

7pa5 – Deliu: Shqipëria ngelet jashtë BE edhe këtë vit

 Më 18 nëntor 2020, hulumtuesja e EMA, Nirvana Deliu ishte e ftuar në emisionin e mëngjesit në Vizion Plus, 7pa5 për të folur mbi procesin e negociatave me BE. Ajo u shpreh se duket se negociatat janë hapur më tepër në aspektin politik,por jo në atë teknik dhe procedurial, ku duhet të fillojë  realisht puna. […]

Vizion Plus – Konferenca Ndërqeveritare, Gledis Gjipali: Mund të ngelemi jashtë axhende në dhjetor

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në Vizion Plus  më 17 nëntor  2020 për të diskutuar lidhur me vendimin e Ministrave të Jashtëm të BE , të cilët vendosën për të marrë më shumë kohë për të mbajtur Konferencën e Parë Ndërqeveritare me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Ai u shpreh se Konferenca […]

RTV Ora – Gjipali: Nuk është e thënë që Maqedonia e Veriut të presë Shqipërinë, për vendin tonë ka rezerva

Gledis Gjipali, drejtor ekzekutiv i EMA i ftuar në RTV Ora  më 17 nëntor  2020, shpreh se për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut është thënë se janë gati për të nisur konferencën e parë ndërqeveritare, por sikurse e dimë për vendin tonë ka disa rezerva. Gjipali tha gjithashtu  se nuk është e thënë që Maqedonia […]